W diecie mamy karmiącej ważne są składniki, jak i sposób ich
przyrządzenia. Moją dzisiejszą, a w sumie to wczorajszą propozycją jest ryba
zapiekana z warzywami. Moja ulubiona od pewnego czasu.
Danie na szybkoJ
Ryba zapiekana z warzywami
Składniki:
700 gramów ryby (po rozmrożeniu, bo można się zdziwić)
400 gramów włoszczyzny w słupkach mrożonej
100 gramów (mniej więcej, ja daję tak „na oko”) sera żółtego
Gouda
Natka pietruszki i koperek
Przyprawy, ziarenka smaku, keczup (ale zazwyczaj daję sól,
przyprawa do ryby i czosnek granulowany, ale, że teraz czosnek jest nie
wskazany użyłam odrobiny ziarenek).
Przygotowanie:
Wysmarować blachę, ułożyć rybę posypać przyprawą, pietruszką
i koperkiem, następnie wysypać włoszczyznę skropić odrobiną keczupu i posypać startym
serem ( ser powinien być starty na jak
najmniejszych oczkach, bo w diecie mamy karmiącej jego zbyt duża ilość jest nie
wskazana, a im drobniej, tym można go dac mniej, bo staje się wydajniejszy).
Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40
minut. Ja po 20 minutach wyjmuję i zlewam wodę jaką puści ryba i warzywa, choć
mimo tego pod koniec i tak pojawia się jej jeszcze sporo, ale to w niczym nie
przeszkadza jak się rybkę wyjmie na talerz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz