środa, 30 października 2013

Ryba pieczona z warzywami /dieta mamy karmiącej/



W diecie mamy karmiącej ważne są składniki, jak i sposób ich przyrządzenia. Moją dzisiejszą, a w sumie to wczorajszą propozycją jest ryba zapiekana z warzywami. Moja ulubiona od pewnego czasu.
Danie na szybkoJ


Ryba zapiekana z warzywami

Składniki:
700 gramów ryby (po rozmrożeniu, bo można się zdziwić)
400 gramów włoszczyzny w słupkach mrożonej
100 gramów (mniej więcej, ja daję tak „na oko”) sera żółtego Gouda
Natka pietruszki i koperek
Przyprawy, ziarenka smaku, keczup (ale zazwyczaj daję sól, przyprawa do ryby i czosnek granulowany, ale, że teraz czosnek jest nie wskazany użyłam odrobiny ziarenek).


Przygotowanie:
Wysmarować blachę, ułożyć rybę posypać przyprawą, pietruszką i koperkiem, następnie wysypać włoszczyznę skropić odrobiną keczupu i posypać startym serem ( ser powinien być starty  na jak najmniejszych oczkach, bo w diecie mamy karmiącej jego zbyt duża ilość jest nie wskazana, a im drobniej, tym można go dac mniej, bo staje się wydajniejszy).





Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Ja po 20 minutach wyjmuję i zlewam wodę jaką puści ryba i warzywa, choć mimo tego pod koniec i tak pojawia się jej jeszcze sporo, ale to w niczym nie przeszkadza jak się rybkę wyjmie na talerz.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz