poniedziałek, 2 grudnia 2013

Owsiane babeczki



Jakoś tak bałam się je robić, że będą niesmaczne, że płatki będą twarde, że będzie „czuć siankiem” ale są przepyszne, nie wiem czy będę jeszcze piekła zwykłe, bo te są o wiele zdrowsze, a płatki i orzechy dają im fajną fakturę, w którą aż chce się wgryźć .


Owsiane babeczki

  • 1 szklanka mąki
  • 1,5 szklanki płatkow owsianych
  • 0,5 szklanki otrębow owsianych
  • 1 jogurt owocowy 150 gramów
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 6 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenie
  • 1 łyżeczka sody
  • Szczypta soli
  • Garść orzechów włoskich posiekanych
  • Trochę posiekanej gorzkiej czekolady -2 paski
  • Łyżeczka wiórków kokosowych do posypania

Płatki i otręby zalać mlekiem i wymieszać, zostawić na 10 minut. Dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką.  

Piec 20- 25 minut w 180 stopniach.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz