I znowu na szybko i troszkę niezdrowo, ale z drugiej
strony lepiej tak, niż jedzenie
czegoś gotowego tak zupełnie;) bo frytki z mrożonki chyba nie są aż takie
straszne, najważniejsze, że reszta posiłku jest domowa.
Paluszki rybne
- ryba, jakaś w miarę zwarta, żeby można było pokroić, ja
miałam dorsza 500 gramów
- jajko
- bułka tarta ¾ szklanki
- przyprawy sól, papryka, curry
- olej do smażenia
Rybę lekko osoliłam, pokroiłam w prostokąciki.
Jajko roztrzepałam na talerzyku
Bułkę tartą wymieszałam se sporą ilością papryki (płaska
łyżeczka) i odrobiną curry.
Paluszki umoczyć w jajku, i obtoczyć w bułce. Smażyć na
oleju na kolor rumiany z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz