piątek, 22 listopada 2013

Paluszki rybne



I znowu na szybko i troszkę niezdrowo, ale z drugiej strony   lepiej tak, niż jedzenie czegoś gotowego tak zupełnie;) bo frytki z mrożonki chyba nie są aż takie straszne, najważniejsze, że reszta posiłku jest domowa.

Paluszki rybne
- ryba, jakaś w miarę zwarta, żeby można było pokroić, ja miałam dorsza 500 gramów
- jajko
- bułka tarta ¾ szklanki
- przyprawy sól, papryka, curry
- olej do smażenia

Rybę lekko osoliłam, pokroiłam w prostokąciki.
Jajko roztrzepałam na talerzyku
Bułkę tartą wymieszałam se sporą ilością papryki (płaska łyżeczka)  i odrobiną curry.

Paluszki umoczyć w jajku, i obtoczyć w bułce. Smażyć na oleju na kolor rumiany z obu stron.


Do tego zrobiłam sałatkę z pora





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz